Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami : Perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertakwa. (Al-Furqan:74) akhifaizul Blogging Portal


Thursday, February 23, 2006

Terkejut

Marah dan sakit hati itulah yang dapat kugambarkan bila terdengar tindakan sebuah hotel di pusat bandaraya yang menghalang seorang wanita untuk meneruskan kerja hanya kerna beliau sayangkan Islam.

Tindakan biadap hotel berkenaan memang di luar batasan hak asasi manusia yang kononnya dicanangkan oleh warga dunia terutamanya dunia barat. Adakah kredebiliti melaksanakan kerja akan berkurangan jika wanita berkenaan bertudung? Musykil jugak diriku dibuatnya, kita adalah Negara Islam, tapi apabila kita nak mempraktikkan Islam dilarang pula oleh pihak yang kurang ajar.

Buat adikku yang akan bersama dengan operasi menjejaki unggas di sekitar Kuala Lumpur, moga usaha ekau dan kawan-kawan yang lain dipermudahkanNya. Banyakkan berdu’a bilo masuk site yo?

Nota Kaki:
1. Jadual Kuliah Dr Asri Zainul Abidin untuk bulan Februari 2006 di sekitar Lembah Klang.
2. Jadual Kuliah Sekitar Bandar Baru Bangi dan Kajang untuk Bulan Februari 2006
3. Jadual Kuliah Surau al-Hidayah, Bandar Kinrara, Puchong untuk Bulan Februari 2006
--------------------------------------------------------------

Dan sungguh Allah telah menurunkan kekuatan kepada kamu di dalam Al Qur'an bahwa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Karena sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan semua orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam Jahannam, (An-Nisaa : 140)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home